Nya avsnitt varje onsdag

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

a

Mouna Esmaeilzadeh i Framgångspodden

Lyssna gärna på avsnittet:

Här kommer ett riktigt content-fyllt avsnitt, från bergspassen i Iran till karriärstoppen i Stockholm. 
Mouna är, för att 
referera till wikipedia:
Medicinsk doktor, neuroforskare, entreprenör och TV-personlighet. Hon har en Ph.D i neurovetenskap på Karolinska Institutet och är en ledare inom frågan om förlängt liv och framtidens hälsovård. Förespråkare av digitaliseringen och artificiell intelligens. Hon är även grundare av SciLife Clinic AB som nu är sålt.
 

CONTENT I


Dopamin är vad som utsöndras i dig när du lyssnar på extremt bra musik, eller blir kär i en partner. Det är precis samma kemikaliska reaktion som när kokain eller ecstasy kickar in.
Man kan därmed också vara lika beroende av en människa som av en substans.
Det är väldigt viktigt att bedöma om den interna stressen/känslan som du får i pressade situationer verkligen matchar verkligheten. Ofta är stressen långt värre än situationen, och vi kan då lära oss hantera den så fort vi vet att den inte är farlig. 
 


LYSSNA HÄR
 

 

Mounas Instagram
Mounas Twitter
Mounas LinkedIn
 

 

CONTENT II


Nyckeln till ett hälsosamt liv är att utnyttja hjärnans belöningssystem. Det ligger i lust, du behöver finna vad som aktiverar dopaminsystemet hos dig.
Man har även sett att ett rikt socialt liv är essentiellt för mänsklig lycka, det är faktiskt lika farligt för hälsan att inte ha ett relationsrikt liv som det är att röka.
Att ha mycket sex är rena mirakelmedicinen, det minskar drastiskt risken för hjärtinfarkt och stroke och boostar immunförsvaret ordentligt. Det är egentligen bara positivt att ha mycket sex. 

Lyssna på avsnittet på iTunes