Nya avsnitt varje onsdag

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

a

Lena Apler i Framgångspodden

Lyssna gärna på avsnittet:

Lena Apler är näringslivets mäktigaste kvinna. Hon är grundaren av Collector Bank som gått från noll till 1,5 miljarder i omsättning och vinst 17 år i rad. 

 

Uppvuxen utanför Borås, drillad genom SEB och Securum och idag en vis kvinna med en outgrundlig erfarenhetsrepertoar. I avsnittet berör vi hennes kärlek till äpplen och smoothies, hennes livs största misslyckande som barnlös och makens tragiska bortgång i cancer.

 

[LYSSNA HÄR]

 

LENAS KONKRETA RÅD TILL EN…

 

…20-åring: Ta det lugnt med att välja yrkesinriktning i livet – njut av tiden!

…40-åring: Det är nu du ska förverkliga det du vill i livet. Du har uppnått en mognad och kan driva den leden du nu filat på. 

 

 

 

…andra guldklimpar Lena delade under avsnittet…

 

  1. Fintech och bankvärlden står inför en total transformation och vi är bara i början av förändringen. Ingen av oss kan föreställa oss vad som kommer ske, vi vet bara att förändringen blir total.

 

  1. Lenas morgonsmoothie består av a) spenat, b) kiwi, c) lime, d) banan och e) ingefära. Den är god, men dessvärre inte vacker.

 

  1. Att vara kvinna i bankvärlden förr i tidenvar inte alls så tufft som många påstår. Tvärtom, de få av oss som fanns och syntes fick gott om möjligheter att ta för oss. 

 

  1. Passivitet är det värsta. Ett felaktigt beslut är så mycket bättre än att inte ta något beslut alls – det hämmar utvecklingen.

 

 

 

Har du en vass fintech-idé du vill presentera för Collectors venture-bolag?

 

Kontakta Johan Lundborg på NFT Ventures:

 

johan.lundberg@nftventures.com

 

www.collector.se

LENAS BOKTIPS

 

Catcher in the Rye – J.D Salinger

 

Vill du se Alexander intervjua collectors ledning? Titta här!

http://collector.se/arsredovisning2016

Lyssna på avsnittet på iTunes