Nya avsnitt varje onsdag

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

a

Katarina Gospic i Framgångspodden

Lyssna gärna på avsnittet:

Vill du veta hur du kan träna din hjärna smartare? Hur stress påverkar hjärnan? Varför du blir korkat av att multitaska? Hur du ska fatta rätt beslut? Hur du blir biologiskt duktig på att ragga? Vad det är en kvinna söker hos en man? Hur du kan leva ett långt liv? Lyssna på hjärnforskaren Katarina Gospic som levererar ett avsnitt som alla borde lyssna på och verkligen kan förändra ditt liv

 

Vill du veta hur du kan träna din hjärna smartare? Hur stress påverkar hjärnan? Varför du blir korkat av multitasking? Hur du ska fatta rätt beslut?
Lyssna på hjärnforskaren Katarina Gospic som levererar ett avsnitt som alla borde lyssna på och verkligen kan förändra ditt liv!

KATARINAS MEST TÄNKVÄRDA PUNKTER


Hjärnan är idag identisk den för 40,000 år sedan. Hade vi placerat en människa därifrån i dagens samhälle och satt på kläder hade vi inte upptäckt någon skillnad överhuvudtaget.
Vi vill alltid ha snabba belöningar framför de långsiktiga. Fetmaepidimin som råder i världen är ett bevis på detta. Vi äter hellre en chokladkaka idag, trots att en broccoli är bättre långsiktigt. 
Vi vill undvika det som är okänt och obehagligt. Evolutionärt vill du inte ha med detta att göra, men det är viktigt att veta att det som är obehagligt ofta är precis det du ska göra.
Telefonberoendet är globalt, vi är konstant uppkopplade och vårt mentala plan får aldrig en avkoppling. Det tar upp till 25 minuter för dig att hitta tillbaka till koncentration efter att du “checkat dina likes”.
Multitasking är en illusion. Hjärnan kan bara bearbeta en sak i taget, den kan inte parallellprocessera data. Du kan inte svara på mail och köra bil med full uppmärksamhet samtidigt. 

 

 

Lyssna på avsnittet på iTunes