Nya avsnitt varje onsdag

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

a

Jonas Bonnier i Framgångspodden

Lyssna gärna på avsnittet:

Toppavsnitt med Jonas Bonnier, författare, företagsledare, filosof. Hur är det att vara född i en av Sveriges rikaste familjer och vad är nackdelarna? Jonas har aldrig skrivit deckare och brukar inte läsa thrillers. Men i hans nya storsäljande bok “Helikopterrånet” skildrar han. ett av de mest spektakulära brotten i Sveriges historia.
Han har haft en av de tyngst jobben i Sverige då han var VD för Bonnier Koncernen. Massor med tips hur man blir en bra ledare och förhandlare
Varför sa han alltid ja till möten oavsett vem som fråga?
Sjukt intelligent person i ett spännande avsnitt du kommer slukas in i direkt

 

VAD KAN VI LÄRA OSS AV JONAS?

  • Gör du samma sak flera dagar i rad? Då ska du ha en exceptionell anledning.Många människor är nog nöjda med att göra samma sak, med samma rutin, dag ut och dag in. Men sanningen är att alldeles för många (kanske även du?) lever i missnöje och vill inte alls göra samma sak. Då måste du ta kontroll, skaka om gallret och bryt rutinerna!
  • Vad är en bra ledare? En bra ledare är a) inkännande och b) förstår att en viss sorts retorik fungerar på en individ, men inte en annan. Man måste anpassa sig till vilken talang man har att göra med. Min erfarenhet är att alla ledarskapsböcker förutsätter samma typer av organisationer – vi måste förstå och acceptera att verkligheten är extremt dynamisk. Det handlar helt enkelt om att se personer som individer – inte som kollektiv.

För dig som entreprenör.  En målsättning är som en trappa, försök alltid att fråga vad som ligger ovanför trappan. Våga sätt mål som är galet höga. Tänker du att det här inte är rimligt? Perfekt, då är du helt rätt ute! Sätt ett mål, säg inte det till en enda själ, sätt målet, fira det som fan och drick champagne!

 

Lyssna på avsnittet på iTunes